10.000 skridt og 750 blå prikker

Ruten er markeret ude i byen ved 750 blå prikker for hver femte meter

Elsinore Walk er et gratis tilbud til alle turister og lokale, der ønsker at blive ført gennem Helsingørs 800-årige historie.

Du starter turen med at blive ledt ned ad små brostensbelagte gyder fra den gang Helsingør var et lille fiskerleje og byens første kirke blev bygget. Undervejs vil du opleve tiden med storhed og kongemagt, hvor Øresundstolden for 400 år siden gjorde Helsingør til en af Europas og Danmarks førende byer.

Det er også denne periode, der inspirerede Shakespeare til at skrive sit mest berømte skuespil om den danske prins Hamlet på Kronborg. Sidst men ikke mindst, vil du gå gennem industrialismen og værftstiden og opleve Helsingør som den moderne kulturby i verdensklasse, byen er kendt som i dag.

På din vej vil du høre havets brusen og forstå, hvorfor skibsfart har betydet så meget for Helsingør, og du vil opleve, hvordan Helsingør har forvandlet sig fra en industriby til en moderne kulturby i verdensklasse.

Undervejs får du også mulighed for at dykke dybere ned i historien blandt andet på de museer, du møder på din vej – Og der vil naturligvis være steder, hvor du kan stoppe op og tage en pause, stille din sult og slukke din tørst, eller blot nyde bare at være til

Læs mere om rutens mange muligheder